Table 3.
Microorganisms | Minimum Bacteriostatic Concentration (μg/mL) | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
S. aureus | n.t. | n.t. | n.t. | 1000 | 500 | n.t. | n.t. |
M. luteus | 250 | 500 | n.t. | <31.25 | <31.25 | >2000 | <31.25 |
B. subtilis | n.t. | n.t. | n.t. | 1000 | 500 | n.t. | 250 |
M. smegmatis | 1000 | 1000 | n.t. | 500 | 250 | 1,000 | 250 |
E. faecalis | n.t. | n.t. | n.t. | n.t. | 1000 | n.t. | 1000 |
C. albicans | n.t. | n.t. | n.t. | 500 | 500 | n.t. | 250 |
1: Methanol extract of stem of E. caatingae (MEEC); 2: AcOEt:MeOH (60:40); 3: AcOEt:MeOH (80:20); 4: AcOEt:MeOH (90:10); 5: AcOEt:MeOH (95:5); 6: AcOEt; 7: CHCl3; n.t.: not tested. Each experiment was done in triplicate.